Okazja użycia:

kolacja
Stopień trudności:

łatwy
Temperatura podania:

na ciepło
Dla wegetarian:

nie
Aromatyczne i świetnie wyglądające danie idealne na lekką kolację.
Na placuszki:
180 g mąki pszennej
100 g płatków owsianych górskich
2 jaja
250 ml jogurtu naturalnego
1/3 łyżeczki soli
50 ml oleju + do smażenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki posiekanego koperku
Dodatkowo:
200 g wędzonego pstrąga
Garść koperku do posypania
1 opakowanie sera Hochland Naturalnie, że pyszny! Maasdamer
Wszystkie składniki na placuszki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Patelnie z grubym dnem nagrzewamy, smarujemy tłuszczem i smażymy małe placuszki o średnicy około 6 cm po kilka minut z każdej strony. Przygotowane placuszki smarujemy serem Hochland Maasdamer Naturalnie, że pyszny!, na wierzchu układamy kawałki wędzonego pstrąga i posypujemy koperkiem.