Okazja użycia:

obiad
Stopień trudności:

łatwy
Temperatura podania:

na ciepło
Dla wegetarian:

nie
Pełnowartościowe danie idealne na kolację, przygotowane na bazie serka Naturalnie, że pyszny! Maasdamer.
Barwna potrawa z dodatkiem papryk w trzech kolorach, czerwonej cebuli oraz cukinii.
Przyprawiona pachnącym rozmarynem i usmażona na oliwie z oliwek. Po przygotowaniu
pokrojona w trójkąty – każdy zjada tyle, na ile ma ochotę. Niewiele potraw smakuje najmłodszym
tak bardzo jak to danie.
Ser Hochland Naturalnie, że pyszny!
Maasdamer ……………………………………………… 120g
Tortilla pszenna ………………………………………… 4 szt.
Warzywa grillowane:
Papryka (3 kolory) …………………………………….. 100g
Cukinia ……………………………………………………….. 40g
Cebula czerwona ………………………………………… 20g
Oliwa z oliwek …………………………………………… 20ml
Awokado ……………………………………………… 1 sztuka
Pierś z kurczaka ………………………………………… 100g
Olej rzepakowy …………………………………………. 20ml
Bazylia …………………………………………… kilka gałązek
Rozmaryn ………………………………………….. do smaku
Sól, pieprz ………………………………………….. do smaku
Warzywa umyj. Z papryki usuń gniazda nasienne, pokrój w cząstki, cukinię pokrój w plastry o grubości pół centymetra.
Cebulę czerwoną podziel na ćwiartki, wymieszaj warzywa z oliwą i rozmarynem, dopraw solą i pieprzem.
Pierś kurczaka pokrój w cienkie plasterki, dopraw solą i pieprzem, dodaj olej rzepakowy.
Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, odłóż na ręcznik papierowy.
Awokado obierz i pokrój w plastry.
Na suchą rozgrzaną patelnię połóż tortillę.
Posmaruj tortille serem Naturalnie, że pyszny! Maasdamer.
Połowę tortilli posyp warzywami grillowanymi, kurczakiem, plasterkami awokado i listkami bazylii. Przykryj drugą połową i przekręć na drugą stronę.