Okazja użycia:

kolacja
Stopień trudności:

średnio trudny
Temperatura podania:

na zimno
Dla wegetarian:

tak
Kolorowe danie, które zawsze zachwyci oryginalnością i pysznym smakiem.
2 buraki
100 g sera Hochland Naturalnie, że pyszny! Goudy z suszonymi pomidorami
2 ogórki kiszone
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
50 g pomidorów suszonych odcedzonych z zalewy
4 jajka przepiórcze
Sól
Świeżo zmielony pieprz
Pumpernikiel do podania
Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 50 minut w temperaturze 200 *C. Wyciągamy z piekarnika, studzimy i obieramy ze skórki. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Ogórki i dymkę ze szczypiorkiem kroimy w drobną kostkę. Pomidory suszone siekamy. Pieczone buraki, pomidory suszone, ogórki, dymkę i Goudę z suszonymi pomidorami Hochland Naturalnie, że pyszny! mieszamy w misce. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Układamy 4 kopczyki, robimy wgłębienie i wbijamy po 1 żółtku jajka przepiórczego. Podajemy z pumperniklem posmarowanym serkiem Gouda z suszonymi pomidorami Hochland Naturalnie, że pyszny!